Mitt mail till Jan Ericson (M)

Posted by on Sep 22, 2013 in Socialism | No Comments

Hej Jan.

Jag är en av de som drog igång den mailkampanj som pågått mot dig sen du deltog i Debatt. Jag såg att du använt mitt Facebookinlägg i din blogg till exempel.

Jag skrev uppmaningen på Medelklassuppropet lite i affekt då jag sett dig delta i SVT Debatt. Jag hade verkligen inte räknat med den uppståndelse detta fick, men tycker att det är intressant att så pass många engagerat sig.

Givetvis förstår jag att du, som ensam moderat politiker och riksdasledamot, inte sitter på någon avgörande makt och att det således är lite missriktat att skicka alla dessa mail till dig, men anledningen till att jag ändå postade denna uppmaning på Medelklassuppropets Facebooksida var den verklighetsbild du gav intryck att ha i Debatt. Att över huvud taget påpeka att din mailbox skulle vara en indikation för den allmänna opinionen är för mig väldigt konstigt och jag hoppas att du som folkvald politiker har större respekt för Sveriges befolkning än du gav uttryck för.

Det finns häpnadsväckande lite forskning som stöder er tes att dessa jobbskatteavdrag leder till fler jobb, och de få jobb som redovisats hör till den del av den privata sektorn som inte ens behöver utvidgas – detaljhandeln. Det sägs hela tiden att det både saknas resurser och personal inom den offentliga sektorn och framförallt inom vård- och omsorg och ändå väljer ni att prioritera sänkta skatter och detaljhandeln. Hur mycket jag än försöker sätta mig in i och acceptera den marknadsekonomi som råder så kan jag inte förstå denna prioritering. Och jag verkar inte vara ensam om detta, med tanke på den mailbombning som skett.

Hur som helst. Jag förstår att du inte kommer att ha tid eller möjlighet vare sig att läsa igenom eller svara på alla de mail du fått de senaste dagarna. Jag hoppas att du ändå ser detta som en seriös politisk manifestation i stället för att avfärda det hela med att vi som deltar har en särskilt politisk uppfattning. Att vara ”vänsterbloggare” eller ”socialist” borde inte vara ett hinder för att uyttrycka en politisk åsikt och borde heller inte vara ett argument mot vår trovärdighet.

SIFO släppte nyligen en undersökning som visar att en majoritet av svenskarna är emot vinster i välfärden och en undersökning som SVT låtit göra visar att en majoritet av väljarna tycker att välfärden försämrats sen förra valet. Är en majoritet av svenskarna socialister, och om du definierar socialismen så – är denna majoritet svenskar otillförlitliga och ej värda att lyssna på?

Slutligen skulle jag, som initiativtagare, tycka att det vore kul om du kunde redovisa ungefär hur många mail denna kampanj resulterat i. Du har uttryckt att du fått väldigt många mail från personer som tackar ja till skattesänkningen också och det tvekar jag absolut inte på, men jag tycker att det vore en fin gest att berätta för mig, och alla andra som mailat, hur många vi är!

Jag vet att det uppmanats att maila på flera håll, och bara min bild på Facebook har just nu delats 4 600 gånger. Så hör gärna av dig!

Tack på förhand.

/ Kristina Wicksell

–   –   –   –   –   –   –   –
Detta mail skickade jag alldeles nyss till Jan Ericson. Jag lade i förrgår upp denna bild på Facebookgruppen Medelklassuppropet, efter SVT Debatt i torsdags, och fick svar i Jan Ericssons blogg dagen därpå. Även Metro uppmärksammade det hela.

ericson

0 Bli först att gilla!

Leave a Reply

CommentLuv badge