Grattis bloggen (del sex av sju) – från Hannah Lemoine

Posted by on Mar 22, 2014 in Grattis bloggen | 3 Comments

Näst sist ut att gratulera bloggen är HANNAH LEMOINE. Hannah driver bloggen One-way Communication och är en av de mest pedagogiska feminister jag vet. Näst intill varje blogginlägg jag läser av henne skapar känslan ”JA, PRECIS SÅ” och jag vet inte hur många gånger jag länkat till Hannahs blogginlägg i politiska diskussioner på t.ex. Facebook.

Hannah är också fantastisk eftersom hon, trots sin pedagogiska förmåga och sin vilja att möta även oliktänkande, aldrig klandrar eller skuldbelägger de som inte gör det. Hon gör sin grej (mycket bra dessutom) och låter andra göra sina grejer, i sann systerskapsanda!

bild

”Grattis på årsdagen för en av mina favoritbloggar! Som jag läser och uppskattar för att den är smart och ifrågasättande och undrande, saklig och subjektiv och logisk, har god ton, är bitsk, är inspirerande brinnande och betryggande, och för att Kickan vill så mycket – och gör det också.”

Vad skulle du vilja ge bloggen och Kristina i födelsedagspresent?

”Inte bara är du förbannat inspirerande som skribent, du har också internets snyggaste header, vilket inspirerade mig att rita den här teckningen som du får som present i pappersform på posten om några dagar. Kärlek och respekt, sistah!”

karlek_och_respekt_liten

5 personer gillar detta!

3 Comments

  • Kickan Wicksell
   27 mars, 2014

   Jag har för mig att hon ganska nyligen sagt att hon kallar sig feminist, även om hon problematiserar könsmaktsordningen t.ex. Hursomhelst är hon en feministisk förebild för mig.

   Reply
  • Hannah - Everyone is entitled to my opinion
   27 mars, 2014

   Det är väl iof tämligen irrelevant om jag personligen kallar mig feminist eller ej, som jag skriver i det där inlägget:

   ”Därför kommer jag i fortsättningen inte kalla mig feminist. Vad förändrar det?

   Det förändrar inte mina åsikter. Det förändrar inte mina hjärtefrågor. Det förändrar inte min blogg. Det förändrar inte mig överhuvudtaget.”

   Vem som helst kan ju faktiskt kalla sig vad som helst. Folk som skriver kommentarer och blogginlägg om andra kvinnor och kallar dem horor i olika varianter kallar sig själva feminister, liksom. Det torde ju vara bättre att placera människor i fack utifrån vad de faktiskt gör och står för än vad de beskriver sig själva som, tänker jag. Och om Kickan ser mig som en feministisk förebild är jag verkligen inte den att protestera.

   Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge