Sverigedemokratisk ungdoms film väcker associationer

Posted by on Maj 28, 2014 in Xenofobi & rasism | 8 Comments

Igår släppte Sverigedemokratiska ungdomsförbundet (SDU) en film, som en hyllning till de unga européerna. I filmen står flera unga medlemmar, däribland ordföranden Gustav Kasselstrand och viceordföranden William Hahne, och talar om stolthet, kulturellt arv, frihet, självständighet, multikulturalism och massinvandring. Detta gör de på flera olika språk, och i en sekvens skriker förbundssekreteraren Joakim Isheden på arg tyska – i en annan talar Hahne på franska om att försvara sitt land.

Estetiken, ilskan, retoriken och den dramatiska musiken känns igen från nazityskland. Att den tyska propagandafilmen Viljans triumf dyker upp som ”relaterade filmklipp” på Facebook säger kanske det mesta. Men om det inte räcker så vill jag här visa endast ett år gammalt klipp från franska Generation Identitaire. I klippet talas om rasblandning, men i övrigt är båda budskap och utförande näst intill identiskt med SDU:s film. 

Jag behöver nog inte tillägga något mer.

Screen Shot 2014-05-28 at 13.00.07

8 personer gillar detta!

8 Comments

 1. cathrln
  28 maj, 2014

  Men hur sjukt är inte detta då?!? Jag sitter och fattar ingenting. Äckligt hur historien ser ur att upprepa sig på nytt:(:(

  Reply
 2. Anna
  28 maj, 2014

  Så oerhört obehagligt och förvrängt, jag kan inte för en sekund förstå hur de tänker sig att den här filmen relaterar till verkligheten, det känns mer som att de i sin förvridna världsbild låtsas att de är med i nån apokalyptisk krigsfilm där det är upp till dem att rädda världen när de i själva verket bara är förvirrade, priviligierade ”ungdomar” som sprider skit omkring sig! Upprördheten finner inga gränser!!

  Reply
 3. Emma
  28 maj, 2014

  Skakar av ilska.
  Det här FÅR inte fortgå!

  Reply
 4. Carlos
  28 maj, 2014

  Historien upprepar sig.. Har vi lärt oss någonting ? Hur kan det finnas folk som fortfarande tror och tycker att SD inte är ett rasistiskt parti? Vi måste våga att ta ställning mot SD och nazismen i alla dess former. Det är inte nog att vara en fikarummet revolutionär. Det är inte nog att bara sitta vid kaffebordet, knytta näven och tycka att allt går åt helvete. Det gäller att ta ställning mot detta hot som kommer att drabba oss alla. Sverige är värt så mycket bättre.

  Reply
 5. hej sonja
  28 maj, 2014

  Och här är ett ihopklipp med en nazifilm:

  Reply
 6. Joaquin
  29 maj, 2014

  Stackars frustrerade människor, det kommer aldrig att bli som de vill. Bara vita och blonda I Europa? Europa och hela jorden tillhör alla sorters människor.

  Reply
 7. Walle
  29 maj, 2014

  En sak som förbryllar mig är deras motstånd mot EU. Borde inte EU vara deras våta dröm? Hela Europa (nästan) enat under en flagga med en valuta. Ett folk, ett rike, en valuta. Var det inte så han sa?

  Reply
 8. Klas Bergman
  30 maj, 2014

  När presenterar de en lösning på ”problemet”? Känns vidrigt att se för oss med föräldrar som växte upp under kriget.

  Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge