jagliten

Hej!

Jag heter Kristina, är feminist, antirasist och vänster. Uppvuxen i lilla byn Ilsbo utanför Hudiksvall i norra Hälsingland men bor numer i Hökarängen utanför Stockholm.

Just nu frilansar jag på heltid, men har läst Mänskliga rättigheter & demokrati, Genusvetenskap samt Statsvetenskap på högskola, och är både ideellt och professionellt engagerad i ett flertal organisationer som opinionsbildar kring just sådana ämnen.

Jag driver organisationen Jämställd festival som för statistik över könsfördelningen på svenska festivalscener, är grundare av och ordförande i organisationen Hudik mot rasism – en lokal antirasistisk förening i Hudiksvall – samt engagerar mig så mycket jag kan i Fatta – en organisation som arbetar mot sexuellt våld, och för samtycke i praktik och lagstiftning.

Förutom det är jag också utbildare i jämställdhetsstiftelsen Crossing Boarders, föreläser mycket om normer och könsroller för skolelever samt frilansar även som fotograf och skribent.

Folk brukar säga att jag är bra på att förklara svåra saker på ett enkelt sätt. Att jag har stort patos och lätt för att säga ifrån, men att jag samtidigt inte är dömande utan kan hålla mig nyanserad, pedagogisk och saklig i diskussioner och samtal.

Det jag själv tycker allra bäst om är nog att hjälpa människor att se saker ur andra synvinklar, att ge verktyg för ifrågasättande – att vidga perspektiv helt enkelt. Det är nog en strävan som genomsyrar det mesta jag gör.

Undrar ni något mer är det bara att skicka ett mail till kontakt@kickanwicksell.se.

Vi hörs!

/ Kristina

 

 


Bilden till höger samt header-bilden är fotad av Tomas Gunnarsson på www.genusfotografen.se.