Fem länktips v.37

Posted by on Sep 16, 2013 in Veckans länktips | One Comment

Trots en kaotisk vecka så har jag samlat på mig väldigt många bra länkar! Den här veckan blir det dock, till skillnad från förra veckan, en väldigt blandad samling. Håll tillgodo!

1.
SPRINGSTEEN HYLLADE VICTOR JARA

Jag har, som så många andra i min generation, en Bruce-fantast till pappa. Är därför uppvuxen till Bruce musik och skivan The ghost of Tom Joad skulle förmodligen hamna på min topp tio-lista. Jag är dessutom uppvuxen till berättelser om militärkuppen i Chilé och om Victor Jara. Hoola Bandoolas låt om Victor Jara kan jag utantill. I onsdags var det 40 år sedan militärkuppen i Chilé och i torsdags när Bruce spelade i Santiago passade han på att uppmärksamma detta. Se så fint!

2.
ROBERTS REPLIK PÅ SVT DEBATT
I den nya läroplanen står att skolan ska försöka integrera sexualundervisning i fler skolämnen. Med detta i åtanke har RFSU tagit fram material som ska underlätta för lärarna. Jättebra, eller hur? Tyvärr tyckte inte alla detta. När materialet släpptes blev det ramaski och RFSU blev anklagade för diverse absurda saker. Ämnet togs upp i SVT Debatt (kolla från ca 30min in i programmet) och det hela ledde till denna briljanta replik från Robert Jacobsson.

3 – 4.
VÄLJARNA: SVERIGE HAR KLIVIT SÄMRE PÅ VÄLFÄRD
& MAJORITET MOT VINSTER I VÄLFÄRD
Detta får bli två länkar på samma gång. I en SVT-undersökning visades att en majoritet av de svenska väljarna, även Moderaternas sympatisörer, tycker att Sverige fått försämrad vård, skola och omsorg de senaste fyra åren, och en lika färsk SIFO-undersökning visar att en majoritet är emot vinster i välfärden. Med denna information borde vi alltså kunna förvänta oss en rödgrön regering i nästa val, samt ett stort stöd för Vänsterpartiet? De är ju nämligen ensamma om att driva frågan om ett vinstförbud.

5.
FÅR BIDRAG – FÖR MILJONER
Det här är en gammal artikel från 2007, men jag kan inte låta bli att tipsa om den här ändå. Ett av Sverigedemokraternas starkaste argument emot invandring är att den kostar för mycket. Framförallt asylsökande är kostsamma, menar de. Samma retorik flödade i mitt kommentarsfält i veckan. Men hur står det till i de egna leden? Ska vi utvisa alla de sjukpensionärer och och skuldsatta människor som röstar på Sverigedemokraterna? Jag tycker inte det. Jag tycker att man ska få leva i Sverige trots att man inte är lönsam. Vad tycker SD?

0 Bli först att gilla!

1 Comment

  1. Ung Tant
    16 september, 2013

    Intressanta tips. Ska definitivt kolla upp dem!

    Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge