Tre länktips v.38 och v.39

Posted by on Sep 29, 2013 in Veckans länktips | No Comments

Åh vad mycket bra det sägs och skrivs i media just nu. Det känns som om alla kommit tillbaka efter sommarlovet, taggade och motiverade. Kanske har det också att göra med att vi också börjat räkna ner till valet? Jag hoppas att det fortsätter såhär i alla fall!

1.
SÅ UTROTAR VI DEN SVENSKA RASEN
Alltid lika briljanta Nanna Johanssons krönika i ETC. Inga ord behövs. Läs bara!

2.
PLUS-KVINNA-REGELN
I och med Jämställd festival och i och med att jag sett på nära håll hur en nära vän av kvinnligt kön kämpar i stand up-branschen så välkomnar jag denna text med öppna armar. Varför har vi inte hört talas om alla de där bra kvinnorna som stand-upar?? Varför ser vi aldrig kvinnonamn som headliner? Varför är det så svårt att slå sig fram som kvinna? Moa Svan har svaren och formulerar dem så väl.

3.
ÖVER TUSEN BARN MED I OLAGLIG KARTLÄGGNING
Ingen har väl missat den senaste veckans stora nyhet. I måndags släppte DN en granskning om ett register polisen gjort över romer i Sverige. Visst blev nyheten och protesterna stora – jag stod själv på mynttorget samma eftermiddag och demonstrerade – men jag tycker ändå att detta fått alldeles för lite uppmärksamhet i relation till vad det faktist handlar om. Ett etniskt register… Som de i nazityskland. Ja. De som är registrerade är det för att de tillhör fel etniska grupp. Vi talar om ostraffade. Om tvååringar. Som tur är finns det i alla fall en hel del vettiga personer som faktiskt får lite plats. Sara Abdollahi och Mireya Echeverria Quezada är två av dem. Läs deras otroligt viktiga text här.

Utanför de ordinarie länkarna kan jag inte låta bli att nämna Kristian Gidlunds bortgång. Läs min hyllning av honom här, samt Åsa Beckmans och Sofia Mirjamsdotters här och här.

0 Bli först att gilla!

Leave a Reply

CommentLuv badge