Tre länktips v.40 och v.41

Posted by on Okt 13, 2013 in Veckans länktips | No Comments

De senaste två veckorna har varit lite hetsiga, både i skolan, på Jämställd festival och i mitt privatliv. Har ändå lyckats samla på mig en del riktigt bra texter!

1.
Jämställd festival
I dagarna släppte vi på Jämställd festival vår sammanställning över könsfördelningen på årets festivaler. Det hela blev väldigt uppmärksammat i media, på både gott och ont – men mest gott! Här uttalar jag mig i Göteborgsposten. Läs mer på vår hemsida!

2.
Alla asiater håller ändå bara käften
Kort, pedagogisk och så himla viktig text av Patrik Lundberg om rasismen som vi gärna glömmer bort – den mot asiater. Läs även fantastiska Angela Larssons text om samma ämne!

3.
Delsbostämman om den osanna bilden
Sverigedemokraterna använder gärna svensk folkkultur när de vill föra fram sina nationalistiska och rasistiska åsikter. Jag är av den uppfattningen att rasismen inte alls är stor i t.ex. sammanhang där man spelar folkmusik – tvärtom upplever jag att det är ett av de mer öppna sammanhangen i Sverige. Alla jag känner som spelar folkmusik är också intresserade av världsmusik och folkmusik från andra kulturer och den svenska folkkulturen behöver verkligen influenser från världens andra kulturer för att utvecklas och överleva! I min hembygd Hälsingland finns den stora spelmansstämman Delsbo. Deras kommitté skrev för en vecka sedan denna inte helt oproblematiska men ändå fina text om ämnet! Hoppas att alla ”kulturvurmande” Sverigedemokrater läser och inser hur fel ute de är.

0 Bli först att gilla!

Leave a Reply

CommentLuv badge